Disneyland Parijs

Hèt magische resort voor jong en oud

Kom in aanraking met piraten, maak een reis door de ruimte, ontmoet een sprookjesprinses, Mickey Mouse of Sneeuwwitje, bezoek een mysterieus spookhotel en een wereld vol avontuur en fantasie, beleef het spektakel van een live parade of show en kom alsnog bijtijds terug in een comfortabel hotel voor een goede nachtrust. De Disney magie raakt iedereen die Disneyland Paris bezoekt, op wat van manier dan ook.

Sinds 2002 biedt Disneyland Paris twee verschillende themaparken aan:
Disneyland® Park; een Europese interpretatie van het “klassieke” Disney themapark ontwerp dat meer dan vijftig jaar geleden ontstond in Californië.
Walt Disney Studios® Park; films, animatie en televisie komen tot leven en hier kunt u zelf de actie ervaren.

Disneyland Park

Het Disneyland Park is een rijkelijk aangelegd en uiterst gedetailleerd magisch koninkrijk met maar liefst 51 hectare vol fantasie, verbeelding en avontuur, onderverdeeld in vijf verschillende ‘thema landen’.
*Main Street, U.S.A.®
In deze doorgaande weg die naar alle avonturen van het Disneyland Park leidt is een sfeer gecreëerd als die in het begin van de 20e eeuw in Amerika. De parade met Disney figuren vindt hier elke avond plaats.
*Frontierland.
Het oude westen uit films en cowboy verhalen komen tot leven in de Gold Rush Town of Thunder Mesa, aan de oevers van de rivieren the Far West. Niet te missen is Big Thunder Mountain.
*AdventurelandDe entree naar Adventureland is een Midden-Oosterse bazaar uit Arabian Nights en de avonturen van Aladdin. Op Adventure Isle kunt u zelf grotten ontdekken, aan boord van een piraten schip gaan bij Pirates’ Beach of in La Cabane des Robinson klimmen.
In Adventureland is er in elke hoek een exotische plek te vinden, zoals een Afrikaanse savannah, een Aziatische jungle, een dorpje aan de waterkant dat is belegerd door Pirates of the Caribbean of een archeologische opgraving bij Indiana Jones™ and the Temple of Peril.

*Fantasyland

Fantasyland is het koninkrijk van de sprookjes. Hier komen de legendes en verhalen van de jeugd tot leven. Bij binnenkomst door het spectaculaire Kasteel van Doornroosje start direct de kleurrijke, magische droomwereld van verhalen en klassieke Disney films zoals Alice in Wonderland en Snow White and the Seven Dwarfs. Ook een exclusieve en onvergetelijke ontmoeting met Mickey Mouse behoort tot de mogelijkheden bij Ontmoet Mickey Mouse.
*Discoveryland
De architectuur, het decor en het landschap van Discoveryland zijn een “voorspelling van hoe de toekomst eruit kan zien”. In Discoveryland kunt u deelnemen in een door Jules Verne geïnspireerde reis door de verre einden van de Melkweg, aan boord van Space Mountain®: Mission 2.Ook kunt u uw schietvaardigheid testen tegen de kwade keizer Zurg in Buzz LightyearLaser Blast geïnspireerd op Disney • Pixar’s Toy Story.

Walt Disney Studios Park

Naast het Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park. Met behulp van 17 attracties wordt u meegenomen in de actie van het maken van film, televisie en animatie. De attracties laten u een kijkje nemen achter de schermen van het productieproces van een film. Hier vindt u ook boetiekjes en restaurants in een uitvoerig gedetailleerd “Hollywood Boulevard” soundstage set.

In het Walt Disney Studios Park is het “Hollywood Tower Hotel”, waar ook de spannende attractie The Twilight Zone Tower of Terror™ te vinden is. Verder nodigt de Geest van Aladdin kinderen van alle leeftijden uit om een ritje te maken in de Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah®. Maak een sensationele rit onder de zee in Crush’s Coaster, samen met Nemo en Crush uit Finding Nemo.

In dit Park beleeft u allerlei familie avonturen, geÏnspireerd op Buzz Lightyear en zijn vrienden. Zodra ze Toy Story Playland betreden “krimpen” ze opeens naar het formaat van speelgoed. De drie attracties, Toy Soldiers Parachute DropSlinky Dog Zigzag Spin en RC Racer, dompelen u onder in de buitengewone wereld van de Disney•Pixar film Toy Story.

In dit park beleeft u allerlei familie avonturen, geÏnspireerd op Buzz Lightyear en zijn vrienden. Zodra ze Toy Story Playland betreden “krimpen” ze opeens naar het formaat van speelgoed. De drie attracties, Toy Soldiers Parachute DropSlinky Dog Zigzag Spin en RC Racer, dompelen u onder in de buitengewone wereld van de Disney•Pixar film Toy Story.

Wanneer de gasten Rémy, de kok van Disney•Pixar film Ratatouille, vergezellen voor een gek culinair avontuur door Gusteau’s beroemde restaurant in Ratatouille: The Adventure, worden zij net zo klein als een rat.

Stitch, de ondeugende alien uit Lilo & Stitch, heeft ook zijn entrée gemaakt in het Walt Disney Studios Park en is aan het grappen en grollen met de gasten in de interactieve Stitch Live! show. Studio Tram Tour: Behind the Magic neemt u zelfs nog verder mee achter de schermen, met een tussentijdse stop bij de spectaculaire Catastrophe Canyon® set.

Verblijf in de magie