Cruises

Hoezo wachten tot u ouder bent? Cruisen duur? Hele dag vastzitten op zo’n schip? Op chique lopen en alleen maar in het restaurant zitten tijdens uw cruisevakantie?

Welnee. Een cruisevakantie is voor iedereen geschikt.

U kunt doen en laten waar u zin in heeft, terwijl het varende hotel u van het ene naar het andere fraaie plekje brengt. Geniet van de goede service en aandacht, iets dat het vriendelijke, internationale personeel vanzelfsprekend vindt. Uw hut is smaakvol en efficiënt ingericht en van alle gemakken voorzien.

CRUISEN is genieten, genieten en nog eens genieten!

Eindig de dag met een heerlijke cocktail aan één van de gezellige bars, lees een goed boek in een uitnodigende dekstoel of ga lekker dansen in de discotheek.
Voor kinderen van 3 tot en met 17 jaar zijn er diverse activiteiten aan boord, zoals een miniclub, sportactiviteiten, videogames en kinderdisco. Geniet van de fraaie kustlijnen afgewisseld met prachtige stranden. Vandaag een heerlijke dag op zee, morgen een leuke stad met een rijk historisch verleden.

De hele wereld verkennen zonder telkens uw koffer opnieuw in en uit te hoeven pakken. Dat is het grote voordeel van cruisen.

Voor jong en oud

Het cruisen wordt steeds populairder bij zowel jong als oud en dat is mede te danken aan de faciliteiten die de cruiseschepen aanbieden. Naast bars, restaurants, theater en casino zijn er aan boord ook onder meer kinderzwembaden, ijsbanen, klimwanden, spa’s en disco’s te vinden. De meeste rederijen kennen bovendien een kinderanimatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen (3 t/m 5 jaar, 6 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar). Voor kinderen onder de 3 jaar zijn geen speciale faciliteiten maar er kan wel, tegen betaling, oppas geregeld worden. Er zijn zelfs cruiserederijen die zich richten op kinderen zoals de Disney Cruise. Dan bent u zeker van een geslaagde gezinsvakantie! Een aantal cruiserederijen hanteren heel aantrekkelijke kinderprijzen (tot en met 18 jaar!); soms verblijven de kinderen zelfs gratis aan boord, indien zij met de ouders een hut delen.

Steeds meer families willen samen op reis. Echter op vakantie wil niet iedereen hetzelfde. Kiezen ouders en grootouders – behalve voor tijd met hun (klein)kinderen – ook voor tijd voor elkaar, de kinderen willen zoveel mogelijk spelen. Er zijn activiteiten waar iedereen samen van kan genieten, zoals speciaal geselecteerde excursies en verschillende programma’s voor kinderen per leeftijdsgroep. Vooral tieners – die liever zonder ouders op reis gaan – vinden dit een pluspunt. Volwassenen kunnen lekker luieren bij het zwembad of uitgebreid dineren terwijl er voor de kinderen wordt gezorgd in de Kids Club. Het is comfortabel reizen zonder moe te worden en men heeft ook de mogelijkheid om veel te zien. Samen genieten met het hele gezin, en af en toe alleen met elkaar. Zo krijgt iedereen op hetzelfde schip de voor hem of haar perfecte vakantie.

Vaarroutes & cruiserederijen

Maar ook de verscheidenheid aan routes die de cruiseschepen varen zorgen voor populariteit. Van Antarctica tot de Noordkaap en van de Caribbean tot Azië. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan. De keuze is vervolgens aan u: aan de georganiseerde excursie deelnemen, de bestemming op eigen gelegenheid verkennen of achterblijven op het cruiseschip en genieten van bijvoorbeeld een spa-behandeling.

Er zit verschil tussen de diverse cruiserederijen; qua aantal sterren, serviceniveau, faciliteiten aan boord, kindvriendelijkheid etc. en bij elke rederij past een eigen doelgroep. Zo kent een aantal schepen het freestyle cruisen (dineren waar en wanneer u wilt zonder dresscode); zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en andere rederijen hanteren nog steeds captain’s dinner en gala dinner waarbij in smoking of galajurk deelgenomen wordt aan het diner. Maar niets is verplicht! Er zijn ook cruises op basis van all-inclusive; dus ook inclusief alle drankjes tijdens de cruise.

Themacruises

Er zijn tevens speciale thema cruises zoals: astrologie, wijn & spijs, dans, hobby, bridge, cultuur, sport & fitness, Texas Hold’m poker en wellness. Tijdens deze cruises worden extra activiteiten georganiseerd afgestemd op het thema.

Zeilcruises kennen een sportieve inslag. Wanneer de zeilen gehesen zijn en de motor uit gaat, heerst een gevoel van vrijheid. Tijdens de cruise mag u de bemanning helpen. De zeilcruiseschepen zijn klein van formaat en kennen tussen de 45 en 200 gasten. Het is mogelijk om kapitein te zijn op een eigen schip en de vaarroute zelf te bepalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Cruise per jacht is ontspannen en informeel. Aan boord van een klein en comfortabel jacht ontdekt u de prachtige bestemmingen zoals Bora Bora en Frans-Polynesië: “bounty” eilanden met hagelwitte stranden, hoge bergtoppen, regenwouden en azuurblauwe lagunes.

Expeditiecruises zijn niet te vergelijken met gewone cruises. De expeditiecruiseschepen zijn kleiner van formaat en beschikken daardoor over minder faciliteiten. U heeft wel de keuze uit eenvoudige, middenklasse of luxe schepen. Bij expeditiecruises bereikt u meestal de wal middels een zodiac (kleine rubber motorboot). Bestemmingen die de expeditiecruises aandoen zijn: Antarctica, Noordpoolgebied (Groenland en Spitsbergen) en Zuid-Amerika (Amazone, Chileense fjorden en Galapagoseilanden).

Riviercruises zijn er vanaf 4 tot en met 28 dagen over Europese rivieren als de Rijn, Moezel en Donau. Er zijn thema cruises zoals Wijn & Muziekcruise, Kerstcruise en Klaverjascruise.

Blue cruise wordt aangeboden in Turkije. U verblijft aan boord van een motorzeilboot op basis van volpension. Elke dag doet u een andere haven aan. Deze zeilboten zijn klein van formaat en het aantal gasten aan boord is beperkt. De vriendelijke bemanning zal zorgen voor een familiaire sfeer.

Er zijn zgn. kennismakingscruises van enkele dagen maar ook wereldcruises van zo’n 100 dagen of meer. Kortere trajecten zijn ook mogelijk. Cruisen kan het gehele jaar door en kent ontzettend veel repeaters: 95%. Laat u adviseren en vaar mee op één van de fantastische cruises!

LUXE CRUISES

Wat kunt u verwachten tijdens een vijfsterrenplus en een zessterrencruise?

Buitengewone service en uitzonderlijke luxe. Niet alleen een hoog service niveau, maar er worden ook bijzonder verfijnde maaltijden geserveerd. De luxe rederijen beschikken vaak over kleinere schepen waarmee een intieme sfeer gegarandeerd is. Ook kan er aangemeerd worden in havens die voor de grote schepen onbereikbaar zijn.

Service bij vijfsterrenplus en zessterren rederijen   

De service aan boord van de luxe schepen is persoonlijk en bijzonder attent, de maaltijden met bijbehorende dranken zijn excellent en de ruime, comfortabele hutten zijn vaak voorzien van een privé veranda. Sommige schepen zijn wat kleiner wat het gevoel geeft aan boord te zijn van een privéjacht. Andere zijn wat groter met uitgebreidere faciliteiten. Maar altijd blijft de perfecte en attente bediening gegarandeerd.
Rederijen als Regent Seven Seas Cruises, Silversea Cruises, SeaDream Yacht Club en Seabourn staan bekend als de ‘beste rederij met kleine schepen’.

Speciale aanbiedingen en boordtegoed

Ook deze vijfsterrenplus en zessterren rederijen hebben regelmatig speciale aanbiedingen of prijsverlagingen en bieden vaak een boordtegoed dat aan boord besteed kan worden voor diverse doeleinden zoals excursies of spabehandelingen.

Vaarroutes

Met deze luxe cruises wordt een verscheidenheid aan routes aangeboden. Van het Caribisch gebied tot aan Azië en van Antarctica tot aan de Noordkaap. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan.