Zimbabwe

Geen land in Afrika is mooier en gevarieerder dan Zimbabwe. Tijdens uw reis kunt u maar liefst zes Nationale parken bezoeken, waarbij u ook nog eens de keuze heeft of u dat te voet, per jeep of vanaf het water doet. En zegt u Zimbabwe, dan zeggen wij Victoria Watervallen, de kroon op uw vakantie door dit boeiende land.

Het Hwange Nationaal Park is het grootste wildpark van Zimbabwe, met gemak kunt u hier dagen doorbrengen en u verveelt zich geen moment. Heeft u genoeg tijd om het land te ontdekken, sla dan de onbekendere bergachtige Eastern Highland zeker niet over. Neushoorns op luttele meters afstand? Bezoek dan het Matobo Hills National Park. Soms duurt het even voordat de logge beesten zich laten zien, maar het wachten is de ervaring meer dan waard.

Naast een keur aan wildparken trakteert Zimbabwe u tevens op een flinke dosis cultuur. Van koloniale gebouwen tot rotsschilderingen aangebracht door de Bosjesmannen. Uren kunt u ronddwalen bij de Great Zimbabwe ruïnes, waar onder begeleiding van een deskundige gids het verleden tot leven komt.

Op en top genieten van het ‘de rook die dondert’ zoals de locals de imposante UNESCO Werelderfgoed genoteerde Victoria watervallen noemen, overweeg dan uw reis naar Zimbabwe te combineren met buurland Zambia. Een van de mooiste uitzichten op het kolkende water heeft u tijdens een high tea in het statige Victoria Falls Hotel.

Ook buurland Zuid-Afrika combineert goed met Zimbabwe, het Krugerpark is vanuit deze bestemming prima bereikbaar. Tevens rijdt u vanuit uw vakantiebestemming zo naar het Limpopo National Park in Mozambique.

Benieuwd geworden naar Zimbabwe?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!