Uganda

Zonder het te weten, weet u wellicht meer over Uganda dan u zelf denkt. Zag u al eens de film Gorilla’s in the mist? Een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van biologe Diane Fossey. Jarenlang verrichte ze onderzoek naar de bedreigde berggorilla’s in het land. In haar voetsporen treden tijdens uw eigen reis naar Uganda, zet het Mahinga alsmede het Bwindi Impenetrable park dan zeker op uw reisschema.

Naast deze bedreigde aapsoort, komt u ongetwijfeld oog in oog te staan met chimpansees. De nieuwsgierige mensaap aanschouwt u op slechts luttele meters van u vandaan.

De Sipi Falls leent zich perfect voor een wandeling door wat wel de ‘tuin van eden’ genoemd wordt. Een rijke flora en fauna omringen u tijdens uw tocht. Nijlpaarden waar u ook kijkt, dat belooft Uganda u, wanneer u Queen Elizabeth park bezoekt. Vanzelfsprekend zet u een spannende safari om wild te spotten op uw programma. Het land leent er zich bij uitstek voor. Voeg een vleugje spanning aan uw vakantie toe en stap op een raft en bedwing de stroomversnellingen van de Witte Nijl.

Voel uzelf een ware Tarzan (of Jane) in de ongerepte jungle van het groene hart van Afrika en reis in Uganda langs schitterende meren en rivieren, ontdek het tropische regenwoud en verken eindeloze savannes.

Maak uw avontuur compleet en doorkruis het land in een landcruiser en sla, wanneer de avond valt, uw kampement het op. Kiest u voor wat meer gemak, leg dan u hoofd te rusten in een banda (Afrikaanse ronde hut) of een comfortabele lodge.

Benieuwd geworden naar Uganda?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!