Swaziland

Vrijwel geheel omsloten door goede buur Zuid-Afrika, geldt in Swaziland het credo klein maar fijn. Het land van de Swazi is het kleinste van het continent, maar doet niet onder voor andere Afrikaanse bestemmingen, integendeel.

Swaziland biedt u een verscheidenheid aan landschappen. Bergen, savanne en regenwouden wisselen elkaar af. Gooi uw wandelschoenen in de bagage, want in het Mlilwane National Park, maakt u prachtige tochten in een bergachtige omgeving. Aan wilde dieren geen gebrek in Swaziland, krokodillen, nijlpaarden en wrattenzwijnen heten u welkom in hun natuurlijke habitat. Bovendien leven hier zowel de witte- als de zwarte neushoorn. Hoe hoeft natuurlijk niet me de benenwagen het park te bezichtigen, paardrijden of een safari maken per open 4WD, begeleid door een professionele ranger, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Ervaar de Swazi tradities en ga op bezoek bij de lokale bevolking, het opperhoofd in het Mlilwane reservaat ontvangt geregeld buitenlandse bezoekers. Tevens bestaat er de mogelijkheid in Bayala een lokale school te bezoeken of bij de locals thuis te lunchen.

Kiest u tijdens uw reis ook een voor een overnachting in een zogenaamde ‘beehive’, een typisch Afrikaanse hut en geniet u van een Afrikaanse braai (barbecue).

Door de nabijheid van Zuid-Afrika bezoeken de meeste reizigers Swaziland tijdens een rondreis door dit land. U kunt daarbij kiezen voor een groepsrondreis of een voor speciaal op maat gemaakt arrangement. Of u daarbij kiest voor een self drive vakantie of een auto met privé chauffeur, maakt niet uit, de keuze is aan u.

Benieuwd geworden naar Swaziland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!