Sri Lanka

Sri Lanka, het vroeger Cylon, de Parel van de Indische Oceaan, schenkt u prachtige natuur met hoge bergen, rijstvelden en schilderachtige dorpjes. Sri Lanka met haar koloniale verleden, haar diversiteit aan inwoners en religies is het meer dan waard ontdekt te worden.

Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, wordt vaak ten onrechte, slechts kort bezocht, terwijl het genoeg cultuur te bieden heeft. Bent u op zoek naar een stukje Hollandse VOC verleden, sla dan Galle zeker niet over tijdens uw reis.

Ga op bedevaart in een van de heiligste plekken voor Boeddhisten, Anuradhapura. Onder de bodhiboom, werd Boeddha in 544 voor Christus verlicht. De tempel van de tand in Kandy is niet minder belangrijk, sterker nog het is de belangrijkste in Sri Lanka. Combineer uw bezoek aan de plek waar Boeddha’s tand zorgvuldig bewaard ligt met een uitstap naar het Udawattekele regenwoud of de botanische tuin van Peradeniya.

Sri Lanka staat synoniem voor thee. Drink een kop beroemde Cylon thee in de omgeving van de theeplantages van Nuwara Eliya.

Houdt uw verrekijker en camera bij de hand tijdens een bezoek aan het Wilpattu Nationaal Park. Waterbuffels, olifanten, luipaarden zijn slechts een greep uit het grote aantal dieren dat u in dit park voor uw lens krijgt. Ogen geopend voor pythons en moeraskrokodillen alsmede cobra’s. Langs uw boot zwemmen zelfs schildpadden en varanen. Dan hebben we nog niet eens gehad over grote diversiteit aan vogels. Een ware parel voor de natuurliefhebber.

Ontdek de wildparken, het smaragdgroene binnenland, lokale dorpjes, onbekende tempels met mediterende monniken en prachtige stranden van Sri Lanka tijdens een (privé) rondreis. Wellicht verlengt u uw reis nog met een paar dagen Malediven?

Benieuwd geworden naar Sri Lanka?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!