Schotland

Toerisme is een belangrijk middel van bestaan in dit land, dat veel natuurschoon van hoge en ongerepte kwaliteit biedt. Inmiddels is de toeristenindustrie uitgegroeid tot een van de meest winstgevende onderdelen van de Schotse economie. Op een enkele uitzondering na is van grootschaligheid nog geen sprake. Bekend zijn ondermeer de bezoeken die je aan de whiskydistilleerderijen kunt brengen (Malt Whisky Trail).De Highlands staan bekend om het natuurschoon en de mooie wandelingen die je er kunt maken.In Schotland zijn veel meren zoals het bekende Loch Ness (monster) waar boottochten gemaakt kunnen worden.

Edinburgh

Edinburgh is de indrukwekkende hoofdstad van Schotland. Men ziet heel Edinburgh vanaf de top van Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan, die in alle opzichten een van de grootste toeristische attracties van de stad is. Het beeld van de historische oude stad word bepaald door Edinburgh Castle met rotsachtige kantelen. Het kasteel is gebouwd op Castle Rock. Het nieuwe stadsdeel is bijzonder elegant, met mooie Georgische terraswoningen. De hoofdstraat wordt de Royal Mile genoemd. Edinburgh is bekend vanwege het grote theaterfestival dat elke zomer gehouden wordt.

Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een sterke industrieel verleden. De stad is beroemd vanwege de transformatie van de wijk aan de rivier ziet de historische stad Glasgow zijn toekomst in de dienstverlenende sector, met name in het toerisme en zakelijke conferenties. Het is een van Europa’s eerste post-industriële steden en Glasgow heeft de indrukwekkende aanprijzing van Britse Stad van Architectuur en Design ontvangen. De architectuur van de stad is zeker een attractie op zich, vooral de indrukwekkende Victoriaanse gebouwen en natuurlijk de unieke meesterwerken van een van de meest gevierde inwoners van Glasgow, architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh.

Benieuwd geworden naar Schotland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!