Santa Lucia

Ingeklemd tussen Martinique en St. Vincent, vlakbij Barbados, ligt Saint Lucia, een prachtig bergachtig eiland.

Rijk aan fantastische stranden en een adembenemede onderwaterwereld die vele duikers en snorkelaars aantrekt. Het regenwoud daarentegen is de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van een stevige wandeling en zij die bijzondere vogels willen spotten.

Voor een dag piraat, dat is gevoel krijgt u tijdens een bezoek aan het schiereiland Pigeon Point. In dit natuurreservaat vertoeft u tussen de ruïnes van een fort uit de 18e eeuw, de tijd dat piraten de Caribische wateren onveilig maakten.

Dat Saint Lucia is een vulkanisch eiland, merkt u direct wanneer u Mount Gimie beklimt – of per auto naar de top rijd – . Reeds uit de verte vullen donkere rookpluimen de lucht en uw reukorgaan zal snel de sterke zwavelgeur oppikken die rondom de krater verspreid wordt.

Behalve een overweldigende natuur, verwent Saint Lucia haar bezoekers met witte zandstranden, ware smaakmakers van het eiland. Anse Chastanet beschikt over één van de fraaiste stranden van Saint Lucia en is ongekend populair zonaanbidders alsmede bij snorkel- en duikliefhebbers.

Castries, de hoofdstad, ligt aan de noordwestkust van het eiland, is de aanloophaven voor cruiseschepen in het Caribisch vaargebied. Neem plaats aan de kade en vergaap uzelf aan de schitterende cruiseschepen die er aanmeren. Net achter de haven, staat u midden in het dagelijks leven van de locals. In het centrum van de stad, treft u een keur aan marktkraampjes waar u typische lekkernijen proeft.

Santa Lucia is vanwege haar ligging een ideale combinatie met het nabij gelegen buureiland Barbados.

Benieuwd geworden naar Santa Lucia?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!