Oman

Oman is een bijzonder land met schitterende bezienswaardigheden en adembenemende landschappen. Laat u meevoeren naar het land van 1001 en 1 nacht. De imposante Grand Mosque in Muscat, de indrukwekkende groene rust van de Wadi Shab en de levendige geitenmarkt in Nizwa. Natuur, stranden, steden, cultuur… Ontdek welke verrassende highlights Oman voor in petto heeft. Laat u verrassen door dit mysterieuze land en de gastvrijheid van de lokale bevolking, de Omani.

Oman is gelegen op het Arabische Schiereiland. Oman behoort tot de warmste landen ter wereld en een groene bestemming: de groene wadi’s van Oman lenen zich prima voor canyoning. Daarnaast is Oman ’the place to be’ voor diverse bergsporten als hiking, trekking, caving,via ferrata en mountainbiken.

De bevolking van Oman is een ware smeltkroes van culturen en nationaliteiten. De bevolking van Oman staat bekend als vriendelijk en gastvrij. Grote kans dat u tijdens uw reis door Oman wordt uitgenodigd voor een drankje of een maaltijd bij de Omani thuis.

Vogelliefhebbers wanen zich in Oman in een waar paradijs. Liefhebbers van terreinrijden kunnen zich uitleven met een 4WD in de wadi’s en zandduinen die Oman rijk is. Met een kustlijn, die ruim 3.165 kilometer lang is, en droomstranden waar menige zonbestemming een puntje aan kan zuigen biedt Oman een bijzonder alternatief voor de standaard zon-, zee- en strandvakantie. De meeste hotels en resorts beschikken over uitgestrekte privé-stranden langs de witte kust.

Oman biedt uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Unieke koraalriffen, bijzondere onderwaterflora en -fauna en verschillende mogelijkheden tot wrakduiken zorgen ervoor dat Oman terecht sterk in opkomst is als duikbestemming. Met name rond Musandam, in het noorden van Oman, Salalah in het zuiden en rond de hoofdstad Muscat zijn talrijke duik- en snorkelspots te vinden met grote kans om dolfijnen te spotten. Voor de liefhebber: diepzeevissen is een populaire sport in Oman. Ook surfers kunnen uitstekend terecht in Oman, met name rondom Masirah Island (ca. 500 km ten zuiden van Muscat) zijn goede golven te vinden.

De traditionele Omaanse keuken is zeer gevarieerd en gekruid, en toch niet te pittig. Tot de culinaire highlights van Oman behoren de bijzondere gerechten die worden bereid tijdens religieuze feesten. Op culinair gebied valt er dan ook genoeg te ontdekken in Oman. In kleine restaurantjes kunt u vaak al voor een paar euro heerlijk eten.

Bezienswaardigheden zijn er in Oman volop!

  • Laat u overdonderen door de Grand Mosque in Muscat – de op een na grootste moskee ter wereld.
  • Maak een reis  terug in de tijd langs de historische wierrookroute, niet voor niets behorend tot het werelderfgoed.
  • Bezoek ook The Royal Opera House en de levendige vrouwenmarkt  in Ibra of de geitenmarkt in Nizwa. Ontdek de vele schitterende, eeuwenoude forten waar Oman om bekend staat.
  • Of de verzonken stad Ubar, ooit door Marco Polo ‘het paradijs’ genoemd. Het is zomaar een greep uit de vele bezienswaardigheden die Oman rijk is.
Benieuwd geworden naar Oman?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!