Mozambique

Mozambique is voor echte avonturiers, buitenlandse reizigers vindt u hier nauwelijks. Daarmee doet het gros van de vakantiegangers zichzelf tekort, want Mozambique staat garant voor een aantrekkelijke kustlijn, mooie stranden en een bijzondere onderwaterwereld. Wilt u niet enkel aan het strand liggen, vanuit verschillende badplaatsen heeft u de mogelijkheid om op safari te gaan en de Big Five zien.

Het Limpopo National Park is het bekendste wildpark van het land. Hier beleeft u een onvergetelijke safari. Maar ook de wildparken Gorongosa en Niassa staan garant voor een dosis avontuur.

De grootste wildconcentratie vindt u terug in het Niassa Game Reserve. Het Krugerpark in Zuid-Afrika valt in het niet, bij dit minder bekende en onbeminde Natuurpark. Gedurende de burgeroorlog in de vorige eeuw verloor het Gorongosa National Park haar glans en een groot deel van haar populatie. Gelukkig is het park in ere hersteld en opnieuw een lust voor de safari liefhebber.

Met 2.500 kilometer aan kustlijn is Mozambique ideaal voor een strandvakantie. De prachtige koraalriffen zijn een walhalla voor de onderwatersporter. Wie weet ziet u in de onderwaterwereld wel een walvishaai of mantarog. In de maanden juli tot november kunt u zelfs getuigen zijn van passerende bultrugwalvissen. De stranden hier aan de Indische Oceaan zijn idyllisch, bovendien is massatoerisme een fenomeen waar men hier nimmer van gehoord heeft.

Of u nu verblijft in een hotel, een lodge of kiest voor een kampeersafari, Mozambique geeft het authentieke Afrika.

Wilt u uw Afrikaanse avontuur verder uitbreiden? Denkt u dan eens aan een combinatiereis Mozambique en Zimbabwe.

Benieuwd geworden naar Mozambique?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!