Mongolië

Uitgestrekte steppen, kilometers aan grasland, nomaden levend in witte vilten gertenten. Een uitgestrekt land nog puur en onontdekt, dat is Mongolië, het land van de blauwe lucht.

Mongolië is een droom voor veel natuurliefhebbers. Niet verwonderlijk gezien de ongerepte natuur in het land. Wie denkt dat het land enkel uit de Gobiwoestijn bestaat heeft het bij het verkeerde eind. U ontdekt hier een keur aan wilde bloemen. Naast een omvangrijke flora is ook de fauna de moeite waard. Naast het beroemde przewalskipaard, leven er ook wolven, beren en steenbokken.
Stap op de rug van een paard en voel uzelf een met de nomaden, volg het spoor door de woestijn waar in vroeger tijden yak- en kamelenkaravanen, beladen met thee en zijde, doorheen trokken. Gegarandeerd treft u dagen later nog overal zand in uw poriën na een klim naar de top van de zandduinen in Khongoryn Els. Wat te denken van een boottocht over het Khövsgölmeer, het grootste en diepste zoetwatermeer van Mongolië? Mongolië is een ontdekkingstocht, een onvergetelijke belevenis!

Festivals maken een bezoek aan Mongolië extra speciaal. Boek op tijd want accommodaties en vluchten zijn in dergelijke perioden snel vol. Het grootste feest van het land is het Nadaam Festival, elk jaar in juli. Hoofdstad Ulaanbaatar maakt zich op voor drie volle dagen feest. Drie sporten domineren de festiviteiten tussen de kleurrijke parades door, worstelen, boogschieten en paardenraces. Liever in september op pad? Overweeg dan een bezoek aan het Eagle Festival.

Mongolië leent zich bij uitstek om per Trans Siberië/ Trans Mongolië Express ontdekt te worden. Een treinreis die vanuit Rusland via Mongolië naar China tuft.

Benieuwd geworden naar Mongolië?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!