Mexico

Mexico, land van oude Maya tempels, authentieke stadjes, prachtige natuur en fijne stranden.

De hectiek van Mexico-stad tot verborgen cultuur schatten in de regenwouden, stranden afgewisseld velden vol agave-planten, waar de nationale drank tequila van gemaakt wordt tot spiritualiteit versus katholieke feestdagen, een land vol contrasten.

Mexico-stad, de hoofdstad van het land, is een ware heksenketel, druk, drukker drukst is hier zeker van toepassing. De overtreffende trap van groot geldt tevens voor deze stad. Het immense Zócalo (centrale plein) met daarop de imposante Basiliek van de Maagd van Guadalupe, voor velen een geliefd bedevaartsoort.

Voordat u naar het meest bezochte gedeelte van de het land (Yucatan) trekt, sla dan de volgende plaatsen zeker niet over. Vergaap u aan de grootste tempel van het land, zelfs van heel Latijns-Amerika Teotihuacán. Maak een boottocht door de drijvende tuinen van Xochimilco. Dol op zilver? Taxco is the place to be. In het oude mijnstadje glinstert het edelmetaal u tegemoet.

Wie zich archeoloog wil voelen, trekt er op uit naar het schiereiland Yucatan. De plotselinge ondergang van de Maya cultuur is voor wetenschappers tot de dag van vandaag nog altijd een groot raadsel.

Zet de wekker vroeg, voor een bezoek aan het wereldberoemde stadje Chichen Itza. Het observatorium, het balspeelveld en de beroemde Kukulcán piramide zijn het mooist wanneer u ze in het ochtendlicht ontdekt.

Behalve Maya cultuur biedt Yucatan ook een pracht van een koloniale parel, luisterend naar de naam Mérida. Vergaap u aan de rijkdommen van weleer, zoals de kathedraal en het oude gouveneurshuis.

U verlaat Mexico toch zeker niet zonder een paar dagen uit te rusten aan de prachtige stranden van Cancun of Playa del Carmen?

Mexico bereisd u zoals u dat wenst. Kiest u voor een groepsrondreis of gaat uw voorkeur uit naar een fly-drive vakantie? Bent u op zoek naar de ultieme Maya-route, combineer uw reis naar Mexico dan met de landen Belize en/of Guatemala.

Benieuwd geworden naar Mexico?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!