Laos

Authentiek, zonder massatoerisme, eenvoudige infrastructuur en dunbevolkt dat maakt Laos tot een bijzondere bestemming in Zuidoost Azië.

Ingeklemd tussen China, Vietnam, Cambodja en Thailand was Laos was tot enkele jaren geleden één van de meest geïsoleerde landen van het gebied. Niet gek dat de vele bevolkingsgroepen en bergstammen in de dorpen nog immer hun eigen taal, kleding en gewoontes hebben. Luang Nam Tha is de perfecte uitvalsbasis om op bezoek te gaan bij de gastvrije Khmu of Lu minderheden.

Charmant Luangprabang, de cultuurhoofdstad van Laos, zal u zeker bevallen. Wordt vriendelijke begroet door monniken in rijkgedecoreerde tempels. Geniet van het lome leven langs de machtige Mekong rivier. Geen stress, enkel rust in de ontelbare UNESCO werelderfgoed genoteerde monumenten. Ruimt u zeker ook tijd in voor een boottocht naar de Pak Ou grotten. In de grillige kalksteen rotsen verschuilen zich maar liefst meer dan 4.000 Boeddha beelden.

De hoofdstad Vientiane, ademt nog immer Franse koloniale sfeer uit. Een hoofdstad dat meer weg heeft van een dorp. U vindt er geen hoogbouw, geen Westerse fastfood ketens. Wat Sisaket en Wat Phra Keo, zijn twee oogstrelende tempels die u zeker niet over mag slaan.

Sta verstelt op de Vlakte der Kruiken nabij Phonsavan. Grote grasvlakten met daarop enorme zandstenen vazen, sommigen wegen meer dan duizend kilo. Wellicht spot u de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn in het Si Pan Don-gebied of bezoekt u het Bolaven plateau waar u wandelt door de wereld van koffie, watervallen en jungle dorpen.

Laos ontdekt u zoals u dat wil. Keuze genoeg op het vlak van boeiende (privé)rondreizen door dit ongerepte stuk Azië.

Benieuwd geworden naar Laos?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!