Korea

Noord- en Zuid-Korea, een verschil van dag en nacht, maar ook zoveel overeenkomsten.

De wens ooit weer één te worden. De Boeddhistische festivals in het Zuid-Korea staan in contrast met de militaire parades bij de Noorderburen. De liefde voor zang en dans, kimchi (traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken) en oude dynastieën als gemene deler. Korea is nog onbekend, voor velen een blinde vlek op de kaart, derhalve onbemind. Korea is echter een zeer boeiende bestemming. Natuurschoon, historie en actuele politiek maken Korea tot een must-see in Azië.

Nergens komen Noord en Zuid dichter bij elkaar dan tijdens een dagtocht naar Panmunjeom en de DMZ. Hier ligt de scheidingslijn, op nog geen vijfig kilometer van Soeul. In 1953 werd de wapenstilstand hier gesloten. De oorlog stopte, maar de vrede is nimmer getekend.

In miljoenenstad Soeul treft u wolkenkrabbers naast eeuwenoude paleizen, traditionele markten naast hypermoderne winkelcentra. Geniet van een prachtige wandeling in een van de populairste Nationale Parken van het land, Seoraksan National Park. Wandel of fiets langs historische monumenten in ‘Openlucht Museum’ Gyeongju of sta een dag vroeg op en breng een bezoek aan de Jagalchi Fish Market in Busan. Drink een kop verse groene thee, tussen de theeplantages van Boseong en relax op het vulkanisch eiland Jeju.

Noord-Korea heeft de naam ontoegankelijk te zijn. Niets is minder waar, met de juiste voorbereiding is het land, onder begeleiding, te bereizen. Verwonder u over de enorme, vrijwel lege brede straten en de imponerende monumenten van de hoofdstad Pyongyang. Noord-Korea, het land van co-operatieve boerderij, verering van de 3 generaties Kim-leiders, land van prachtige natuur en enerzijds verlegen maar zeer gastvrije bevolking. Voor de optimale beleving van dit gesloten land, raden wij u aan uw bezoek rondom een van de feestdagen in het land te plannen. Derhalve getuige te zijn van de grote parades in Pyongyang.

Benieuwd geworden naar Korea?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!