Kenia

Kenia biedt u naast de ‘Big Five’, heerlijke stranden aan de Indische Oceaan in een tropisch klimaat. Het binnenland trakteert u een keur aan nationale parken, vol prachtige flora en een diversiteit aan fauna.
Het wereldberoemde wildgebied Masai Mare is een droom die uitkomt voor eenieder die van dieren houdt. De ‘Big five’, de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en het luipaard) domineren de ellenlange grasvelden. Voor de zogeheten ‘grote trek’van de gnoes, wacht u tot de beesten vanuit het nabij gelegen Serengeti Park in Tanzania, naar Kenia komen om er te bevallen van hun jongen. Ga op safari en rijdt door deze enorme dierentuin zonder hekken. Voor wie de Masai Mare te omvangrijk is, reist naar Hells Gate National Park. Bovendien heeft u hier de gelegenheid wild te spotten tijdens een wandelsafari door het gebied, uniek in de wereld. Nimmer was u zo een met de natuur als op dit stukje Afrika.

In het het Victoriameer, het op een naar grootste zoetwatermeer ter wereld, wordt door de locals dagelijks gebruikt voor de visserij. Niet verwonderlijk als u bedenkt dat er zo’n 2500 vissoorten in het meer, wat de afmetingen heeft van Ierland, rond zwemt. Eveneens enorm, is Mount Kenya, de kleinere broer van de Kilimanjaro.

Op Safari, relaxen aan het zand, bergen bedwingen of uzelf onderdompelen in de Afrikaanse cultuur. U ontdekt Kenia zoals u dat wenst. Of dat nu per 4×4 safari is of een compleet verzorgde reis, de keus is aan u. Een rondreis door Kenia is ideaal te combineren met andere Afrikaanse bestemmingen als Tanzania en/of Zanzibar.

Benieuwd geworden naar Kenia?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!