Kaapverdië

Kaapverdië is bij de meesten van ons beter bekend onder de naam Kaapverdische Eilanden. Deze eilandengroep treft u ongeveer vijfhonderd kilometer voor de kust van Senegal. Door de kolonisatie door de Portugezen is het hedendaagse Kaapverdië een heerlijke mix tussen Europa en Afrika.

Sal is zonder enige twijfel het populairste eiland van de negen bewoonde eilanden van Kaapverdië. De perfecte winterzonbestemming voor wie de Nederlandse kou wil ontvluchten. Tevens vindt u diverse duik- en windsurfscholen. Naast zonaanbidders is Sal dan ook een geliefd eiland voor de watersporters.

De boeiende onderwaterwereld van Kaapverdië ontdekt u het best in Tres Grotes. Op pakweg achttien meter diepte begroeten vissen, kreeften en schildpadden u.

Trek uw wandelschoenen aan en verken het vulkanische eiland Fogo. Een schitterende trekking naar Pico Grande, de top van de vulkaan geeft u fraai uitzicht over de archipel. Recentelijk (2014) barstte de vulkaan nog uit en verwoeste met haar lava een kleine nederzetting. Onderweg naar de top wordt u vergezeld door locals met ezeltjes en kinderen die u graag een souvenir gemaakt van lavasteen verkopen.

Op het eiland Santo Antão treft u een heel ander landschap, hier domineren bananen- en suikerrietplantages. Zoutpannen zijn te vinden op het eiland Maio, net als de meest rustige stranden van de eilandengroep. Per catamaran ontdekt u, voor lange tijd voor buitenlandse bezoekers onbereikbare, Brava.

Of u nu op zoek bent naar een relaxte strandvakantie, een actieve wandelreis of een trip die u verschillende gezichten van de eilandengroep toont. Een reis naar de ‘eeuwige zomer’ reserveren we graag voor u.

Benieuwd geworden naar Kaapverdië?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!