Jamaica

Bij het vallen van het woord Jamaica, volgen automatisch in willekeurige volgorde de termen rum, reggae en rasta’s.

Aangevuld met relaxen in resorts, maar u zou zichzelf en het eiland tekort doen als uw reis enkel om deze elementen draait. Jamaica is ook dat pittoreske vissersdorpje in het oosten van het eiland, het groene berglandschap in het zuiden. Een plek waar u door tropische regenwouden dwaalt, langs palmen en orchideeën, waar exotische vogels kwetteren vanuit de boomtoppen. Tel daar de suikerrietplantages en bijbehorende landhuizen bij op en vergeet ook zeker de kleurrijke markten en pittoreske stadjes niet. Jamaica heeft voor ieder wat wils.

Kingston, de hoofdstad van het eiland, is de grootste en belangrijkste stad van het land. En niet te vergeten de geboorteplaats van de beroemdste inwoner die Jamaica ooit kende, Bob Marley. Wist u dat een andere bekend persoon ooit voet aan wal zette op Jamaica? Columbus deed tijdens een van zijn tochten het eiland ooit aan.

Montego Bay is wellicht de bekendste badplaats van het eiland. Hier ontbreekt u aan niets in heerlijke all-inclusive resorts. In Ocho Rios beklimt u de imposante watervallen bij Dunn’s River Falls. In Port Antonio vindt u prachtige stranden en verbogen baaitjes. Logisch dat de film The Blue Lagoon hier opgenomen werd. Voor de beste zonsondergang op het eiland, reist u naar Negril. Terwijl durfals van de hoge kliffen naar beneden duiken, geniet u van de zon die in de zee zakt. Handen binnenboord tijdens een boottocht over de Black River, er zwemmen krokodillen in het water!

Jamaica ontdekt u het beste door een rondreis te maken over het prachtige eiland. Of u dat doet per huurauto of een georganiseerde tour, u beslist. U richt zelf uw reis in zodat de voor u perfecte elementen tijdens een reis samenvallen.

Benieuwd geworden naar Jamaica?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!