Ierland

Het eiland Ierland bestaat voor 80% uit het land Ierland en voor 20% uit Noord-Ierland wat behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Het land telt diverse monumenten die genoteerd staan op de Werelderfgoedlijst. De hoofdstad Dublin is populair als stedentrip.

Noord-Ierland is, naast Engeland, Schotland en Wales, een van de vier landstreken van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, en de enige die niet op het eiland Groot-Brittannië ligt. Noord-Ierland is het noordelijke deel van het eiland Ierland, ook Ulster genoemd, is qua grootte een derde van de oppervlakte van Nederland en een zesde van de oppervlakte van het gehele Ierse eiland.
In Noord-Ierland zijn tal van bezienswaardigheden waar u een bezoek aan kunt brengen. Hieronder een aantal van de voornaamste.

Belfast biedt de opwinding en levendigheid van een Britse hoofdstad, terwijl het tegelijkertijd de toegangspoort is tot het landelijke deel van Noord-Ierland. De stad is compact en gemakkelijk te bereizen, zowel met de auto als te voet. Belfast is rijk aan industrieel erfgoed cultuur. De grote tentoonstellingen in het Ulster Museum vertellen het grotere plaatje van het erfgoed van de stad en op Cultuurland krijg u zelfs de verhalen van mensen te horen. Belfast staat bol van de attracties voor alle leeftijden en interesses. je kunt op de hellingen van Ave Hill zitten, hoog boven de zeespiegel. Belfast Kaste is een must-see. Als u deze stad bezoekt met kinderen, mis dan W5 niet: een groot interactief museum met fascinerende tentoonstellingen. En in de zomer is er geen betere plek om te ontspannen dan het Sir Thomas en Lady Dixon Park of Cave Hill Country Park.
De Giant’s Causeway, bekend om de veelhoekige kolommen van gelaagd basalt is een rotsformatie en opgenomen als Unesco werelderfgoed. Als gevolg van een vulkaanuitbarsting 60 miljoen jaar geleden, is dit het middelpunt van een beschermd gebied van natuurlijke schoonheid en heeft eeuwenlang bezoekers aangetrokken.

Benieuwd geworden naar Ierland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!