Haïti

Welkom op een plek vol hagelwitte stranden met adembenemende uitzichten, welkom op Haïti.

Haïti vormt samen met buurland Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola. Tevens behoren de nabij gelegen eilanden, Île de la Gonâve, Île de la Tortue en Île à tot Haïti.

Behalve strand en een prachtige kust biedt het veelzijdige Franstalige eiland haar bezoekers nog meer. Het grootste fort van het westelijk halfrond luisterend naar de naam Citadelle La Ferrière, is uw bezoek meer dan waard. Maakt u zeker tijd tijdens uw reis om Petion-Ville te bezichtigen, een plaats die bol staat met restaurants en de prachtige koloniale huizen.

Voor een duik in het verleden bezoekt u het Nationaal historisch park Citadel, Sans Souci, Ramiers. Hier treft u de ruïnes van het paleis Sans-Souci en die van Citadel Laferrière, beiden gebouwd aan het begin van de 19e eeuw. UNESCO zette de site in 1982 op zijn Werelderfgoedlijst.

Trek de veters van uw wandelschoenen stevig aan en trakteer uzelf op een sportieve uitdaging, een prachtige wandeltochten door de prachtige bergen van het eiland. U wandelt over goed begaanbare wandelpaden en slingert langs indrukwekkende kusten.   Liever uw energie kwijt op en rond het water? Haïti biedt u een keur aan watersporten. Windsurfen, snorkelen, of voor een portie adrenaline parasailen, wat kiest u? Tip: Ga aan boord van de kabelbaan die tussen Labadee beach en de bergen heen en weer pendelt. Een adembenemende tocht.

Haïti wordt doorgaans bezocht tijdens een cruisevakantie, vaak in combinatie met Mexico en Jamaica. Ontdek het eiland zelf, stap aan boord en geniet.

Benieuwd geworden naar Haïti?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!