Guadeloupe

Sluit uw ogen en denk aan palmbomen, witte zandstranden, aangename temperaturen aangevuld met een azuurblauwe zee.

Doet u nu uw ogen weer open en zie dat deze mijmeringen waar zijn op het Oostelijk Caribische eiland Guadeloupe. Op meer dan 7.000 kilometer van de Franse hoofdstad Parijs verwijdert, waant u zich in een Frans paradijs. Point – à – Pitre, de hoofdstad, is de drukste plaats van het eiland. Hier vindt u leuke boetiekjes en goede restaurants. Strijk neer op een van de terrasjes bij het Place de la Victoire en geniet van de Caribische gastvrijheid.

Guadeloupe maakt onderdeel uit van de Franse Antillen en bestaat uit verschillende eilanden. Op het vulkanische Basse- Terre vindt u bananenplantages zo ver als het oog reikt. Strik uw veters vast tijdens een wandeling naar de vulkaan La Soufrière. U kiest uit een van de vele aangelegde wandelpaden zodat u op een ongedwongen sportieve manier het eiland kunt verkennen. Op het grote eiland Grande-Terre is het klimaat een stuk droger, u treft hier dan ook geen bananenplantages, maar velden vol met suikerriet. Het basis ingrediënt van welbekende rum van het eiland.

Wuivende palmbomen op hagelwitte stranden? Vlei uzelf neer op de stranden van Gosier of St. Francois. In de laatst genoemde plaats, komt de golfliefhebber tevens aan zijn trekken tijdens een rondje golf op de 18 hole course. Snorkel liefhebber? Dan zijn de wateren rondom Anse Kahouanne de plaats voor u om te water te gaan. Verbaas u over de kleurenpracht van de vele koraalriffen in de onderwaterwereld.

Guadeloupe is een prima uitvalsbasis om in het gebied te island hoppen. Combineer uw reis naar het eiland met bijvoorbeeld het zuidelijker gelegen eiland Dominica of Martinique. St. Antigua, Montserrat of St. Barths behoren tevens tot de mogelijkheden voor een perfecte combinatie reis. Tevens wordt Guadeloupe veel aangedaan tijdens cruise reizen door het Caribisch gebied.

Benieuwd geworden naar Guadeloupe?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!