Groenland

Welkom in Kalaallit Nunaat. Zo noemen de inwoners, de Inuit, van Groenland hun land. Het kan vertaald worden als het land van de mensen.

Landbouw is vrijwel niet mogelijk op het ijzige Groenland, de lokale bevolking is afhankelijk van de visvangst. De naam Eskimo, die de Europeanen aan de Inuit gaven, betekent zo veel als rauwe vlees eter.

Dit grootste eiland ter wereld (ruim 50 keer zo groot als Nederland) is voor velen een onbekende stip op de kaart. Een grote klomp sneeuw en ijs die u vanuit het vliegtuig ziet, wanneer er naar de Verenigde Staten gereisd wordt. Daarmee doet u Groenland en uzelf te kort. Groenland is het ontdekken meer dan waard.

Kajakken tussen diepblauwgekleurde ijsbergen, wandelen over gletsjers of een sneeuwschoenentocht, geweldige activiteiten. Het meest bijzonder is wellicht een hondensleetrip. De hondenslede is al duizenden jaren een van de belangrijkste manieren van transport op Groenland. Samen met een zogenaamde musher, gaat u op avontuur over de besneeuwden vlakten.

Stap aan boord van een (zeil)schip en ga op onderzoek uit. Grote kans dat u walvissen spot of zelfs ijsberen.  Hou uw ogen goed open en misschien ziet u wel een ijsgors overvliegen of een statige ijsduiker voorbij zwemmen. In de omgeving van Disko baai is de bekendste en waarschijnlijk ook de meest gefotografeerde regio in Groenland. Ijs zoals u dat nimmer eerder zag. Door het wisselende zuurstofgehalte in het ijs, kleuren de ijzige reuzen van wit tot turkoois en van felblauw tot zelfs zwart.

Laat de ware ontdekkingsreiziger in uzelf los. Voeg u bij de parkwachters en wetenschappers die op Groenland te vinden zijn en wordt een met de natuur.

Benieuwd geworden naar Groenland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!