Gambia

Op de uiterste westpunt, aan de Atlantische Oceaan, ligt het kleinste land van Afrika, Gambia.

Ontdek Gambia tijdens een boottocht op de gelijknamige rivier, de levensader van het land. Terwijl het schip door het water glijdt trekt de groene jungle aan u voorbij. Hou uw camera bij de hand. Tijdens een tocht over het water ziet u talrijke kleurrijke vogels. Bovendien heeft u kans nijlpaarden en krokodillen voor uw lens te krijgen.

Vogelliefhebbers trekken in Gambia naar het Kiang Nationaal Park en verwonderen zich aan de ontelbare exotische soorten die er leven. Naast vogels biedt Gambia de natuurliefhebber tevens hyena’s en zelfs chimpansees. Deze mensapen zijn een van de laatst levende wilde kolonie in het land. U bezoekt ze in het River Gambia-park.

Op James Island leert u alles over de geschiedenis en de Engelse kolonisatie van het land. Meer sporen van voormalige bezetters zijn terug te vinden in Albreda en Juffureh, waar u oog in oog staat met het slavenverleden van het land.

Een zon die altijd behaaglijk schijnt, 50 km lange kustlijn bestaande uit witte zandstranden, vriendelijke kleurrijke bevolking, het prachtige natuurschoon maken Gambia tot een fijne reisbestemming. Tel daar tropische stranden, een gastvrije bevolking bij op en u begrijpt waarom ook u ‘the smiling coast of Africa’ met een bezoek dient te vereren.

Wanneer de dagen in Nederland korter worden, de temperatuur daalt, is Gambia de ideale bestemming om tijdens de Nederlandse winter te bereizen voor wat extra zonne-uren.

Tip: Gambia is perfect te combineren met het (17 x grotere) buurland Senegal.

Benieuwd geworden naar Gambia?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!