Fins Lapland

Het uiterste Noorden van Finland, het gebied ten noorden van de poolcirkel kennen we als Fins Lapland. Een dunbevolkte streek, het domein van de Sami, een rendiervolk met voorvaderen uit  Noorwegen, Zweden en Rusland. Zoals vele generaties voor hen leven zij van en met de rendieren in de laatste Europese wildernis.

In de wintermaanden is dit Noordelijke puntje geheel bedekt onder een dik pak sneeuw. De dagen zijn kort, de nachten lang. Gedurende de tijd dat de zon zich verscholen houdt, dansen de sterren aan de heldere hemel en met een beetje geluk ziet u misschien zelfs wel het Noorderlicht.

Ga in de uitgestrekte bossen van Lapland op bezoek bij de Sami en maak een rendiertocht of ga ijsvissen met de locals, maak een safari met husky’s of stap op een sneeuwscooter. Of wat dacht u van een sneeuwschoenwandeling of een ochtendje schaatsen? De kerstman wacht het hele jaar door op uw bezoek. Ga gerust bij hem langs in het Santa Claus Village in Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland.

Door de noordelijke ligging is Fins Lapland uitermate sneeuwzeker. Reeds in november ligt er hier kraakheldere verse sneeuw. Voor een bijzondere wintersportvakantie trekt u er op uit naar een van de 35 skigebieden die deze regio rijk is. Levi en Ylläs zijn de meeste bekende plaatsen waar iedere sneeuwliefhebber het hart op kan halen. Van beginners tot gevorderden tot langlaufers er is voor ieder wat wils.

Van Noorderlicht tot Midzomernacht, een reis naar Fins Lapland is altijd een avontuur.

Benieuwd geworden naar Fins Lapland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!