Ethiopië

Ethiopië staat synoniem voor prachtige natuur, historische monumenten en etnische minderheden. De variëteit aan stammen in de Omovallei maken een reis door Ethiopië tot een van de boeiendste reizen die u ooit zult maken. En vergeet daarbij niet de hartelijkheid van Ethiopiërs. Als buitenlandse bezoeker wordt u met open armen ontvangen.

Het Afrikaanse land trakteert u op groene natuur, een aangenaam klimaat en afwisselende landschappen. In een van de negen nationale parken in het land, bijvoorbeeld Semien Mountains Nationaal Park met een van de grootste bergketens van het continent Afrika, is een lust voor het oog.

Bedreigde en zeldzame diersoorten leven vredig in het Nationaal park Simien. Hoorde u al eens van de Simien vos, een Walia steenbok of een Gelada baviaan? Grote kans dat u er in dit bijzondere landschap kennis mee maakt.

Niet enkel natuurliefhebbers halen het hart op tijdens een reis, zeker ook zij die cultuur appreciëren zijn in Ethiopië aan het juiste adres. In de stad Aksum vertellen ruïnes verhalen over een oud koninkrijk. De vesting Fasil Ghebbi toont u Arabische en zelfs Hindoe invloeden. Wellicht het meest indrukwekkend zijn de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela, de plek waar de gelijknamige koning een nieuw heiligdom wilde creëren.

Ethiopië, waar het groener is dan in de rest van Afrika, met haar zoutmeren, het prachtige Tana Meer en keur aan archeologische schatten genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst, maken dit land tot een absolute topper op het Afrikaanse continent.

Wanneer reist u buiten de gebaande paden en mogen wij een reis naar Ethiopië voor u samenstellen?

Benieuwd geworden naar Ethiopië?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!