Engeland

Engelsen staan niet alleen bekend om het ritueel van het theedrinken, ze hebben ook prachtig aangelegde (rozen)tuinen. Bekende tuinen zijn voor publiek open gesteld om te bezichtigen, vaak in combinatie met een high tea arrangement. Naast de tuinen heeft Engeland prachtige natuur: krijtrotsen en kalksteen aan de kust, heuvelachtige buitengebieden en het wereldwonder Stonehenge.

Bewandel mooie, uitgezette routes, romantische hotels en prachtige panorama’s langs de wegen, om zo de mooiste kanten van Engeland te zien. Besluit u ter plekke om Engeland te gaan verkennen? Informeer bij het plaatselijke verkeersbureau naar wandelingen onder begeleiding van een gids of andere mogelijkheden.

Citytrip London, Manchester, Birmingham, Leeds, of Bristol
Enkele Engelse steden die absoluut een citytrip waard zijn: London, vooral populair rond kerst, Manchester, bruisende studentenstad met populair uitgaansleven en Birmingham, Leeds en Bristol, allemaal met oude stadscentra en veel bezienswaardigheden, leuke winkels en restaurants.
Populair is ook het ‘Christmas-shoppen’ in London, vlak voor kerst wordt met name het warenhuis Harrods bezocht voor de jaarlijkse kerstcadeaus. Geniet ná met een kop thee van alle Engelse indrukken, de statige panden en in het gareel blijvende beveiligers, wandel door de typisch Engels ingerichte paleistuinen en bekijk exposities over het koningshuis. Momenteel is de koers van de Engelse Pond ten opzichte van de Euro vrij gunstig, dus kunt u gerust een weekendje te buiten gaan aan shoppen in London!

Ferry naar Engeland
Vanaf Nederland gaan er ferry’s en snelle hovercrafts naar Engeland. Ontdek New Castle of York na een snelle maar comfortabele overtocht per ferry boot of hovercraft. Engeland is zo een prima dagje uit, of combineer met een overnachting. De plaatselijke VVV kan u wandel- en fietskaarten geven en daar kunt u tips krijgen over actuele evenementen.

Benieuwd geworden naar Engeland?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!