Cuba

Een plek in de Caraïben waar oldtimers de wegen domineren, Mc Donalds nergens te vinden is maar sigaren des te meer.

Een plek om nu te bezoeken voordat het door Amerikanen ontdekt wordt. Een plek die luistert naar de naam Cuba.Rum, salsa en gastvrijheid, maar Cuba is meer dan dat. Ontdek koloniale architectuur, dichtbeboste bergen, tropische vegetatie en de parelwitte zandstranden.

Havana. Alsof u een paar decennia terug in de tijd gaat. Stap in een decor van de jaren ’50 in de Hemingway bar El Floridita. Leer alles over een van de meest gedronken drankjes op het eiland in het Havana Club Rum museum. Slenter door de straatjes van Oud Havana en geniet van de fijne plekjes in de stad. Zoek schaduw onder de bogen van de gebouwen op Plaza de Armas, strijk neer op een terras op Plaza de la Cathedral met uitzicht op de imposante kathedraal en sla het pittoreske San Franciso de Asís plein met haar paardenkoetsjes niet over.

Een zoektocht naar de traditionele sigaar, brengt u bij de tabaksplantages in de Viñales vallei. Uw cultuurhistorisch hoogtepunt beleeft u gegarandeerd in Trinidad, met haar koloniale autovrije centrum. Ruil de oldtimer in voor een 4×4 jeep en trek het binnenland in. Watervallen, bergen en rijke vegetatie domineren dit gedeelte van Cuba. Interesse in geschiedenis, dan is Santa Clara de plek om naar toe te gaan. Fidel Castro en Che Guevara zijn uw gids in deze stad.

Weet u al wat uw kiest? Een rondreis met privé chauffeur? Verblijf in een casa particular, bij de Cubanen thuis. Of gaat uw voorkeur uit naar een groepsrondreis met verblijf in kleinschalige en sfeervolle hotels. Uw reis naar Cuba is niet compleet zonder een paar dagen verblijf op een van de stranden op het eiland. Heerlijk he?

Benieuwd geworden naar Cuba?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!