Costa Rica

Het land ligt tussen Nicaragua, Panama en de Atlantische en Stille Oceaan. U kunt hier vulkanen beklimmen en sprookjesachtige nevelwouden bezoeken en trektochten maken door het tropische regenwoud met prachtige watervallen. Ook heerlijk relaxen bij warmwaterbronnen of aan het strand is mogelijk. Geniet van tropische fruitshakes en ga body surfen, wild waterraften of kayaken. Ontdek slingerapen, luiaards en toekans. Bezoek een koffie of bananenplantage. Cultuurliefhebbers komen in San José aan hun trekken. Hier zijn enkele musea en theaters. Wat denkt u ervan om een weekje als vrijwilliger op een ecofinca van een bioboer te verblijven? De vriendelijke Costa Ricanen, ook wel Ticos genoemd, delen graag hun passie en kennis met u over dit bijzondere land.

TIPS van onze reisadviseurs

  • Maak een nachtwandeling door het regenwoud van Monte Verde onder leiding van een natuurgids. De mystiek van de nacht maakt deze wandeling onvergetelijk. Spot slapende vogels, de tarantula spin, wandelende takken, het gordeldier en voel je verbonden met de natuur.
  • Ontdek een nationaal park met een ranger. Deze is gespecialiseerd in het spotten van veel verschillende diersoorten. U ziet dus veel meer. Aanrader is de Monkey Mangrove tour bij de plaats Manuel Antonio.
  • Maak een excursie over de Tarcoles Rivier; hier leven ontelbare krokodillen.
  • In het plaatsje Muelle de San Carlos zit een restaurantje waar goede koffie geschonken wordt. De plek is inmiddels bekend als ‘Iguana Bridge’ en meer dan 150 grote en kleine leguanen hebben hier een thuis gevonden in de zotacaballo bomen langs de San Rafael rivier. Ze zijn goed zichtbaar vanaf de brug naast het restaurant. De dieren leven hier in volledige vrijheid.
  • Voor de echte wandelaars is een dagtocht in het Nationale Park Rincon de la Vieja, met gelijknamige vulkaan, een must.
Benieuwd geworden naar Costa Rica?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!