Cambodja

Het UNESCO Werelderfgoed herbergt meer dan 100 monumenten op 25 km². Het bekende Angkor Wat en Bayon zijn goed toegankelijk voor de bezoeker, tempel Ta Prohm geeft u een beeld van hoe de Fransen eind 19e eeuw de bouwwerken ontdekten. Grote boomwortels en lianen domineren de eeuwenoude heilige plaatsen. Siemreap is uw uitvalsbasis om al dit fraais te aanschouwen. Overweeg ook eens een helikoptervlucht over het complex. Zeker weten dat u daar geen spijt van krijgt.

Wie Cambodja zegt, zegt ook Khmer Rouge. In de hoofdstad Phnom Penh ligt het Toul Sleng museum. Ooit een school, tijdens het Khmer Rouge regime in gebruik genomen als gevangenis. Niet minder dan 17.000 mensen werden hier tussen 1975 en 1979 gemarteld en gedood. Net buiten de stad liggen de zogenaamde Killing Fields. 8000 schedels zijn stille getuigen van de gruwelheden die zich hier tijdens het regime afspeelden.

Maak op het reusachtige Tonle Sap meer kennis met het leven op het water. Tijdens een boottocht passeert u vele dorpjes op palen. Een vervoermiddel dat uit slechts een paar planken en een motortje bestaat. De locals maken er dagelijks gebruik van en ook u kunt in Battambang een rit per zogenaamde bambootrain maken. Overpeins de indrukken van uw reis aan dit prachtige land met een strandverlenging in Kep of Sihanoukville.

Cambodja is perfect te combineren in een (privé) rondreis met haar buurlanden Thailand, Vietnam en/of Laos.

Benieuwd geworden naar Cambodja?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!