Birma Myanmar

De een zegt Birma de ander Burma of is het nu Myanmar? Wat u ook zegt, een reis naar dit deel van de wereld brengt u naar een van de meest authentieke bestemmingen in Azië.

Sinds 2012 pas echt toegankelijk voor reizigers, de belangstelling neemt maand na maand toe. De vraag dreigt het aanbod te overstijgen en de prijzen zijn sinds de openstelling van Myanmar gestegen. We adviseren u dan ook een reis naar dit land, met een gouden hart, tijdig te boeken.

Wellicht bezocht u eerder tempels in Laos, Cambodja of Thailand. Myanmar ademt Boeddhisme. De Shwedagon Pagode, of Paya, zoals de locals het complex noemen, in de voormalige hoofdstad Yangon laat alle andere tempels in Zuidoost Azië verbleken. Wanneer de zon zakt is dit prachtige bouwwerk op haar mooist. Per fiets of authentiek paardenkoetsje ontdekt u de historische wereldwonderen op de stoffige vlakten van Bagan. Laat de pionier in u los en ga op avontuur bij de pagodes van Mrauk U. Waar u ook gaat in Myanmar, een vriendelijke glimlach van een monnik is nimmer ver weg.

Zij, die een pittige wandeling wel waarderen, kiezen voor een trekking. De tocht tussen Kalaw, ooit een verpoosplaats voor de toenmalig heersende Britten die er verkoeling zochten in de heetste maanden van het jaar, en het Inle Meer is een aanrader. U loopt via zanderige bergpaden en groene rijstvelden langs minderhedendorpen naar het beroemde meer. Een tocht over het beroemde meer, mag uiteraard niet in uw reisprogramma ontbreken. Aanschouw de Intha minderheden op het water. Uniek is de manier waarop zij de vis vangen. Staand, achter op een smal bootje, de enige roeispaan met het been voortbewegend, derhalve beide handen vrij voor het werpen van de netten. Het boeiende schouwspel van de beenroeiers is uniek in de wereld.

Mandalay is de uitvalsbasis voor een tocht naar Amarapura. Elke dag rond tienen passeren talloze monniken de houten U-bein brug. Net buiten Kalaw aanschouwt u gepensioneerde olifanten uit de bosbouw die er van een goed verzorgde oude dag genieten. Bijkomen van alle indrukken, wij reserveren graag een hotel voor in Ngapali Beach, de strandbestemming van Myanmar

Benieuwd geworden naar Birma Myanmar?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!