Bhutan

Een land waar de welvaart niet gemeten wordt naar gelang het inkomen maar aan de hand van het welbehagen van de inwoners.

In Bhutan gaat men uit van het Bruto Nationaal Geluk. Enkel dat is al een reden om het kleine boeddhistische koninkrijk in de Himalaya te bezoeken.

Alsof een bezoek aan Bhutan nog niet bijzonder genoeg is, zorgt u ervoor dat u het land bezoekt tijdens een tshechu, een boeddhistisch festival. Dzongs (kloosters) zijn het terrein voor de vele festivals in het dwergstaatje. Er klinkt opzwepende folkloristische muziek en monniken in prachtige gewaden voeren maskerdansen uit. Het wemelt er van de eetstalletjes waar u zich tegoed doet aan lokale lekkernijen. De perfecte gelegenheid om de in contact te komen met de lokale bevolking.

In het land van de Donderende Draak mag een uitstap naar het tegen de bergwand gebouwde Tijgernest klooster vanzelfsprekend niet ontbreken. Sla in Thimpu, de kleinste hoofdstad ter wereld, de oudste tempel van de stad de Changangkha Tempel niet over tijdens uw reis, u staat er oog in oog met de vele pelgrims die het complex aandoen. Punakha, de oude winterhoofdstad, is een van de laagst gelegen gebieden in het land. Hier geen besneeuwde bergtoppen maar velden met rijst, sinaasappelen en zelfs bananen.

Boogschieten, musea bezoeken, het tempelleven ontdekken, een trektocht door de bergen of de grootste biodiversiteit van de Himalaya aanschouwen. Bhutan biedt het u.

Bhutan, waar hoge bergpassen en afgelegen valleien en dorpen elkaar afwisselen, een plek waar het lijkt of de tijd er soms stilgestaan heeft. Een land waar u als eregast onthaald wordt.

Benieuwd geworden naar Bhutan?

Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!